Savonlinjalle tullut 10 uutta bussia!

Kotimainen linja-autoyhtiö Savonlinja tilasi 10 uutta linja-autoa. Linja-autot toimitettiin yhtiölle joulukuussa juuri sopivasti joululiikenteeseen. 

Uudet ajoneuvot ovat huippuunsa kehitettyjä ja varustelutasoltaan alansa parhaimmistoa. Uusissa autoissa on 61 + 1 matkustajapaikkaa. Paremman matkustusmukavuuden takaavat viihtyisät istuimet runsaalla jalkatilalla. Penkeissä on sivuttaissiirto, tarjottimet, jalkatuet ja lehtiverkot. Matkustusrauhaa lisää kirkkaalla säällä ikkunoiden kahdet verhot. Matkan edistymistä voi seurata bussin etuosaan asennetun maantiekameran matkustamonäyttöihin välittämästä kuvasta. Tämä saattaa helpottaa matkapahoinvoinnista kärsiviä matkustajia. Ajoneuvoista löytyvät USB-latauspistokkeet sekä verkkolatausmahdollisuus. Matkustusmukavuutta lisäävät myös automaattinen ilmastointi ja wc. Tavaratilaa löytyy matkustamon alta runsaat 13 m2, joten asiakkaiden isoimmatkin matkatavarat ovat jatkossa kätevä kuljettaa mukana.

Ajoneuvot on valmistettu Suomessa Scanian omistamalla SOE Busproduction Finland Oy:n tehtaalla Lahdessa. Tehdas tuottaa noin 400 linja-autoa vuodessa eri puolille maailmaa.

- Uusi Scania Interlink -mallisto sopii hyvin Savonlinjan moninaisiin tarpeisiin, toimitusjohtaja Kai Honkanen toteaa.

Ajoneuvon turvallisuusominaisuudet ovat nykytekniikkaa parhaillaan. Eco-roll yhdessä mukautuvan vakionopeussäätimen ACC:n kanssa parantavat matkustusmukavuutta. Hätäjarruassistentti ja kaistavahti ovat osa pakollisia varusteita. Scania on tehnyt myös järjestelmän kuljettajan ajotavan seurantaa varten. Järjestelmän avulla kuljettaja saa palautteen jokaisesta ajosta ja voi näin oppia taloudellisempaan ja turvallisempaan ajotapaan.

Ympäristöarvoiltaan ajoneuvot edustavat tämän päivän huippuja ja moottorit täyttävätkin uusimmat EURO 6 päästönormit. Polttoainetalous ajoneuvoissa on nykypäivän parhaimmistoa. Ajoneuvoon voi tankata normaalin dieselin sijasta myös biodieseliä. Moottorin äänet on saatu häivytettyä niin, että matkustusmukavuus on entistä miellyttävämpi.

Ajoneuvot saatiin mukavasti palvelemaan suomalaisten joulunviettoa. Ensimmäiset matkat tehtiinkin joululiikenteessä ympäri Suomen maata. Ajoneuvot tullaan näkemään jatkossa yhtiön pisimmillä linjoilla, kuten Turku-Joensuu, Helsinki-Joensuu, Helsinki-Kuopio ja Helsinki-Savonlinna. Uudet ajoneuvot palvelevat myös tilausajoissa sekä elämysmatkoilla.

- Savonlinja haluaa tuoda asiakkailleen elämyksiä ja piristystä päivään, linjaa toimitusjohtaja Kai Honkanen.

Savonlinjan kokonaiskalusto investoinnin jälkeen on yli 500 linja-autoa. Savonlinja tarjoaa monipuolisen ja edustavan kattauksen linja-autoja aina pikkubusseista yli 60-paikkaisiin turistibusseihin.

 

Lisätietoja: liiketoimintajohtaja Harri Leskinen, sähköposti harri.leskinen@savonlinja.fi / puh +358 40 162 1171