Opiskelija-alennus

Linja-autoliikenteen opiskelija-alennus koskee päätoimisia opiskelijoita. Opiskelija-alennuksen saa esittämällä voimassa olevan Matkahuollon ja VR:n yhteisen opiskelijakortin tai Matkahuollon liikemerkillä varustetun opiskelijajärjestön kortin.

Opiskelijakortissa tulee olla voimassaoleva lukukausi- tai lukuvuositarra. Pelkkä syyslukukausitarra on voimassa seuraavan tammikuun loppuun ja kevätlukuvuositarra seuraavan syyskuun loppuun. Kadeteille alennus myönnetään puolustusvoimien virallisella henkilökortilla. Kansainvälisillä opiskelijakorteilla alennusta ei myönnetä.

Opiskelijalippuja myydään sekä meno- että menopaluulippuina vähintään 60 km:n yhdensuuntaiselle matkalle. Savonlinja-yhtiöiden markkinaehtoisilla vuoroilla alennus on 30 % ja muilla kuin markkinaehtoisilla vuoroilla 50 %. Opiskelijalipun voi ostaa myös alle 60 km:n matkalle, jolloin alennus on pienempi. Prepaid 22 -vuosilippu sisältää matkakortilla 22 opiskelijahintaista matkaa 55 %:n alennuksella.

Mainitut alennukset myönnetään suoraan kuljettajalta ostetuista matkalipuista. Verkkokaupasta ostettuna lippujen hinta voi olla jopa edullisempi.