Matkaehdot

Savonlinja Oy noudattaa Elämysmatkojen osalta yleisiä valmismatkaehtoja sekä lisäksi sovelletaan Savonlinja Oy:n lisä- ja erityisehtoja. Valmismatkaehdot tulee olla jokaisen matkalle osallistuvan saatavissa. Matkaehdot ovat saatavissa tilausajo-osastoiltamme tai osoitteesta www.kuluttajavirasto.fi. 

SAVONLINJA OY:N LISÄ- JA ERITYISEHDOT

Matkasopimus syntyy asiakkaan hyväksyttyä Savonlinja Oy:n tarjouksen.

Peruutusehdot

Matkustaja voi peruuttaa matkan ilman erityistä syytä seuraavasti:

  • viimeistään 28 vuorokautta ennen matkan alkua maksamalla matkanjärjestäjälle etukäteen sovitut toimistokulut. Toimistokulut päivän matkoilla ovat 5 eur/hlö, kun matkan hinta max. 40 eur ja 10 eur/henkilö, kun matkan hinta yli 40 eur. Useamman päivän matkoilla toimistokulut ovat 50 eur/henkilö. Mahdolliset poikkeukset on mainittu kyseisen matkan kohdalla.
  • myöhemmin kuin 28 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen matkan alkua maksamalla varausmaksun  tai peruutuskulut (enintään 25 % matkan hinnasta).
  • myöhemmin kuin 14 vuorokautta mutta viimeistään 48 tuntia ennen matkan alkua maksamalla 50 % matkan hinnasta.
  • jos matka peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen matkan alkua, matkanjärjestäjällä on oikeus periä koko matkan hinta.

Jos matkustaja joutuu peruuttamaan matkansa ylivoimaisen esteen vuoksi, perimme kohtuullisen korvauksen etukäteen tilatuista ja vahvistetuista palveluista. Korvaus määritellään todellisten kustannusten mukaan. Matkustajan on ilmoitettava peruutuksesta viivytyksettä matkanjärjestäjälle ja matkalle lähdön este on osoitettava luotettavalla selvityksellä, kuten lääkärintodistuksella.

Savonlinja Oy ei korvaa ennakkoon varattuja teatteri-, konsertti yms. varauksia mikäli Savonlinja Oy on peruutusvaiheessa lunastanut liput ilman peruutusoikeutta. 

Mikäli matkustaja havaitsee matkassa virheen, on hänen ilmoitettava virheestä matkanjärjestäjälle tai hänen edustajalleen kohteessa. Mahdollinen korvausvaatimus on tehtävä kirjallisesti viimeistään kahden kuukauden kuluttua matkan päättymisestä. 

Savonlinja Oy:llä on oikeus peruuttaa matka, jos matkan hintaa ei ole maksettu sovittuun eräpäivään mennessä tai jos matkustajia ei ole vähintään 21 tai erikseen sovittua pienempää vähimmäismäärää. 

MATKAVAKUUTUS

Henkilökohtainen matkavakuutus kannattaa aina ottaa (Venäjän matkoilla pakollinen). Vakuutuksen kattavuudessa voi olla eroja. Kehotamme matkustajaa tarkistamaan, onko vakuutukseenne sisältyvä peruutusturva riittävä.

PASSI

Venäjän matkoilla Suomen kansalainen tarvitsee passin ja viisumin. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk matkalta
paluun jälkeen.

Elämysmatkat toteutetaan kohteiden varaustilanne huomioon ottaen. Savonlinja Oy varaa oikeuden muuttaa esitetietoja. Savonlinja Oy ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista. Kaikki hinnat, aikataulut ja matkaohjelmat ovat sitoumuksetta. Oikeus muutoksiin pidätetään.

Savonlinja Oy on rekisteröity matkanjärjestäjä ja -välittäjä. Rekisterinumeromme on 3696/00/MjMv. 

Savonlinja on antanut Kuluttajaviraston vaatimaan takauksen.